Dobry Posiłek w Szpitalu
Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu dołączył do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”, który ma celu poprawę żywienia w szpitalach poprzez zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia Pacjentów. Jadłospis na tydzień przygotują nasi dietetycy w oparciu o zalecenia opracowane przez ekspertów od żywienia. Każdy pacjent będzie mógł także liczyć na porady żywieniowe.
Link do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu”
DIETA PODSTAWOWA 26.04.2024
ŚNIADANIE
herbata 200 ml
chleb razowy 105 g (mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten)
chleb baltonowski 30 g (mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten))
masło 20 g (mleko)
szynka biała 40 g
serek grani 100 g (mleko)
pomidor 50 g
sałata masłowa 20 g
DIETA PODSTAWOWA 26.04.2024
OBIAD
kompot 200ml
zupa dyniowa 250 g ( seler)
ziemniaki gotowane 150 g
gotowany filet z dorsza 100 g ( ryby, mięczaki)
surówka z kapusty modrej 150 g
sos koperkowy 50 g ( gluten, mleko, seler)
Aktualny jadłospisy
Jadlospis 29.04-05.05.24
Jadłospis 22-28.04.24
Jadłospis 15-21.04.24
Jadłospis 01-07.04.24
jadłospis 25-31.03.24
jadłospis 18-22.032024
Jadłospis 11-17.03.2024
Archiwum jadłospisów: