Dobry Posiłek w Szpitalu
Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu dołączył do programu pilotażowego „Dobry posiłek w szpitalu”, który ma celu poprawę żywienia w szpitalach poprzez zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia Pacjentów. Jadłospis na tydzień przygotują nasi dietetycy w oparciu o zalecenia opracowane przez ekspertów od żywienia. Każdy pacjent będzie mógł także liczyć na porady żywieniowe.
Link do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. w sprawie programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach – „Dobry posiłek w szpitalu”
DIETA PODSTAWOWA 05.12.2023
ŚNIADANIE
herbata 200 ml
bułka grahamka 50 g (mąka pszenna (gluten))
chleb baltonowski 60 g (mąka pszenna (gluten), mąka żytnia (gluten))
masło 10 g (mleko)
ser topiony 50 g (mleko)
dżem brzoskwiniowy 100 g
pomidor 50 g
sałata lodowa 20 g
II ŚNIADANIE
gruszka 150 g

DIETA PODSTAWOWA 05.12.2023
OBIAD
kompot 200ml
zupa marchewkowa krem 350 g (mleko, seler)
kasza bulgur 150g (gluten)
pieczeń wieprzowa z szynki 120g
gotowany brokuł 150 g

Aktualny jadłospis:
Archiwum jadłospisów: